10/04/2020

Tre Cime di Lavaredo

Na družbenih omrežjih sem dolgo opazoval, kako objavljajo slike od Tre Cime di Lavaredo, v Dolomitih. Staršem sem omenil, kaj če bi tudi mi enkrat šli gledat te lepote v Dolomite. Mama je rekla, bomo šli, ko bomo poleti na počitnicah v Trenti, ker imamo dosti bližje (o našem dopustu v Trenti pa preberite TUKAJ). In res en dan smo se odpravili že navsezgodaj iz Trente čez Korensko sedlo v smeri Lienza in nato proti Dobiacu. Nismo šli po avtocesti, ker se nam ni splačalo kupovat vinjete. Nato pa do jezera Misurino, tam pa te že vodijo table za Tre Cime di Lavaredo. Cesta je tudi plačljiva in nato se po serpentinah vzpenja nekje 7 kilometrov vse do parkirišča pri koči Auronzo.

Tre Cime di Lavaredo
Tre Cime di Lavaredo
Koča Auronzo

Ko se odpravljate sem, se odpravite zelo zgodaj, mi smo prispeli nekje ob 11 uri, komaj smo našli en parkirni prostor. Kasneje sem doma našel en zapis, da včasih cesto kar ob 12 zaprejo, ker ni več nobenega prostora za parkirat.

Kam se dalje odpravit, sploh ni bilo težko, saj se tukaj vijejo velike kolone ljudi, tako da jim samo slediš. Najprej greš mimo koče, nato pa itak vodi ena in edina pot naprej. Res, da so bile kolone ljudi se da brez problema hodit, nihče ti ne smeta na poti. Že tukaj so bili razgledi fantastični, to ti ponujajo samo Dolomiti. Naprej smo se podali po cesti proti kapelici in nato proti koči Lavaredo.

Tre Cime di Lavaredo
Ob poti

Na eno stran so bili razgledi čisti, kje pa bi morali videt Tre Cime pa se je spuščala megla, ampak nas to ni motilo. Od koče smo se podali proti nekem sedlu ali škrbine, kjer smo pred nosom imeli Tre Cime di Lavaredo, ampak še vedno so bili v megli.

Tre Cime di Lavaredo
Sedlo

Cesta se je dalje vila, kot po eni ravnici naprej. Videli smo, da gre ta cesta vse do ene koče in gremo mi naprej, saj imamo čas. Naprej smo šli do koče Locatelli, ko smo se ozirali nazaj se nam so tudi pogledi odpirali na Tre Cime di Lavaredo, da bi se do konca megla vzdignila, žal nismo doživeli.

tre cime di lavaredo
Zameglen pogled na Tre Cime di Lavaredo

Pri koči je tudi jezero Laghi dei Piani, majhna kapelica ter pred nami je bil vrh Sasso di Sesto. Imeli smo plan it gor, ampak nas je malo čas preganjal, bomo drugič morali iti prej. Tudi tukaj so bili prelepi razgledi, tudi na Monte Paternu.

Po malem počitku, slikanju ter malici iz nahrbtnika, smo se vrnili nazaj k avtu ter z vožnjo nadaljevali po isti poti proti Sloveniji in kampu Trenta.

Dolomiti so res nekaj posebnega, vrhovi so čist drugačni kot pri nam. Narava je čudovita, kot da lažje osvojiš kakšen vrh, tak občutek sem dobil vsaj jaz. To ni bil naš prvi obisk Dolomitov, vem pa da tudi ni bil zadnji, še se bomo vrnili v Italijo ter obiskali Dolomite.

Tre Cime di Lavaredo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Translate »