Posted on

Vsi poznamo podjetje GoPro, katero je še posebej znano po vrhunskih športnih kamerah. Na začetku oktobra je ven prišla nova generacija športnih kamer, torej GoPro hero 9. Moja želja je bila že nekaj časa, da bi to kamero imel in moja želja se je tudi uresničila in sem jo dobil. Kamero sem dobil tudi z nekaj predhodnimi dodatki, kot so nepotopljivo držalo, SD kartico, velikosti 32GB ter z nekaj manjšimi dodatki.

gopro hero 9

Kamera je res super, ponaša se z kar 20MP senzorjem za slike ter 23MP za videe. Ker pa se mnogi že od nekdaj soočamo s tresočimi videi, ima tale kamera hyper smooth 3.0 stabilizacijo, kar zagotovi video res miren brez vsakega tresljaja. Kamera ima tudi večjo baterijo, da ne bomo nikoli v stiski da bi se sama baterija po nekaj urah spraznila. Nova generacija pa se tudi ponaša s dvema ekranoma kar je super še posebej za vlogerje, ki na sprednjem ekranu vidijo kar se snema. Oba ekrana sta na dotik, in tudi sam ekran se odziva zelo hitro. Je pa seveda sama kamera vodoodporna do 10 metrov, brez vodoodpornega ohišja. Ima pa tudi govorni nadzor. V sami kameri pa imamo veliko možnosti.

Fotografija

Gremo najprej k fotografiji.Kot sem že omenil ima senzor za fotografije 23MP. Za boljše fotografije pa lahko uporabimo možnost SuperPhoto. Imamo možnost tudi 2x zooma. Za več fotografij naenkrat pa lahko vklopimo možnost BurstPhoto in kamera bo naredila 25 slik v 1 sekundi. Ker pa bi nekateri radi slikali tudi slabši svetlobi oziroma noči, vklopimo nočni način. Seveda pa si lahko za sam zajem fotografije nastavimo čas, v katerem bo kamera zajela fotografijo

gopro hero 9
Video

Kamera pa ima senzor za videe 20MP. Videe lahko zajemamo v ločljivost tokrat tudi 5K. Ima pa tudi možnost 4K, 2.7K ter 1080p. Že zgoraj omenjeno pa ima hyper smooth 3.0 stabilizacijo videa, kar nam prinese res super video. Lahko posnamemo tako time laps videe kot tudi do 8x počasne posnetke.

Ker pa še to ni vse ima nova generacija nakup še dodatne leče, ki jo imenujejo Max Lens Mode. Leča nam zagotovi horizontalni zaklop, kar pomeni da lahko kamero obračamo kakor se nam zahoče in bo kamera še vedno snemala v ravnini in se slika nebo obrnila na glavo.

Sam sem kamero že preizkusil. Ker me je zanimala stabilizacija sem takoj odšel na kolo ter preizkusil stabilizacijo offroad. Video res nima tiste tresavice, kar bi pričakoval, če bi snemal z normalno kamero. Seveda se mojo preizkušanje tukaj ni končalo, zajel sem tudi nekaj slik, ki so zelo dobre kvalitete. Zanimalo pa še me je možnost TimeLaps, ki sem jo prezskusil v avtu in se res zelo dobro odnese, prav tako tudi v tej možnosti stabilizacija deluje zelo dobro.

Preberite pa tudi: https://potuj-z-nami.si/gosport-si-dodatki-za-gopro-kamero.