Posted on

Mislim, da se vsi spomnimo še danes leta 2016, ko je celotno Slovenijo prevzela serija Bergdoktor in seveda igralec Martin Gruber (Hans Sigl). Naenkrat so vse agencije vozile na ogled vasi, kje se snema ta film v Avstriji. Ne smem reči, da tudi nas ni vleklo, ker po seriji, ko smo gledali, te gore samo vabijo. Malo smo doma računali in smo rekli, da je za vse štiri z agencijo to predrago, plus tega pa imamo doma dva maltežana, ki pa nimata varstva. Hvala bogu, da mama, ki je imela takrat edina izpit rada vozi tudi na dolge poti. In en dan je samo se odločila in rekla, pa gremo v soboto tudi mi gledat gorsko pokrajino Wilder Kaiser.

Družina Gruber

Ker je pot kar dolga smo od doma že štartali ob 3. uri zjutraj. Odločili smo se, da po Avstriji gremo po neplačljivih cestah, saj tako tudi nekaj poleg vidiš. Prečkali smo mejo na Korenskem sedlu ter se peljali čez Kitzbuhel vse do vasice Going. Nismo kaj dosti prej iskali, vedeli smo samo v katere vasi moramo iti. Saj smo si rekli, da ne bo težko najti, bomo že videli kje je gneča in kje so avtobusi. Po 6 urah, seveda smo imeli postanke smo le prišli do WILDER KAISER ter vasi oziroma mesta Going.

bergdoktor

Videli smo kje je znamenita cerkev, ki je polno krat prikazana na televiziji. Poiskali smo parkirišče in se peš napotili do centra, kjer se vse odvija. Tukaj ni bilo pretirane gneče še takrat. Ogledali smo si gostilno, seveda od zunaj, kjer snemajo ter cerkev. Okolica me je prevzela, čudoviti razgledi na gore, hiše pa vse okrašene z čudovitimi rožami na balkonih. Res je prelepo v teh krajih, nekaj posebnega.

bergdoktor

Sedaj pa je nastal problem, radi bi še obiskali ordinacijo od Martin Gruberja oziroma Bergdoktorja, da vidimo kako še to izgleda. Našli smo informacijski center, kjer sta mama in Klavdija šle vprašat kako do tja priti. Ha, smešno mama je že pozabila njeno nemščino, Klavdija pa se je v šoli učila angleščino.

bergdoktor
V informacijskem centru

Naenkrat mama zagleda en avtobus in se začne peljat za njim. Pametna mama. Avtobus nas je pripeljal do parkirišča, kjer je bilo že polno drugih avtobusov. Tu pa smo tudi opazili znake kam moramo iti. Malo smo se podali po cesti navzgor, kjer smo prišli do popularne ordinacije Bergdoktor.

bergdoktor
Do ordinacije je bilo potrebno iti malo peš

Ogledali smo si lahko tudi notranjost, da smo videli kako je to vse malo v resnici. Eni imajo srečo, da srečajo igralce, mi te sreče nismo imeli, ampak smo se lahko slikali s silhuleto.

V teh krajih je res lepo, tu bi lahko preživeli počitnice, ker te te gore kar vabijo ter lepa narava.

bergdoktor
bergdoktor

Škoda, da se nismo doma bolj organizirali in poiskali kje je še kmetija. Tu smo malo brskali ampak nič našli. Vedeli smo, da se moramo peljat naprej, da je tam nekje v hribih. Če si koga vprašal, ti niso smeli povedat. Ker smo prebrali, da te na kmetijo vozijo samo organizirani prevozi. Lahko jo ti obiščeš, samo če pač najdeš. Mi smo se vozili, ampak nismo je našli. Doma pa ugotovili, da smo bili čist blizu, prehitro smo se obrnili in se odpeljali nazaj dol v dolino. Pa nič za to videli smo polno lepega, nekaj novega doživeli ter imeli lep izlet.

bergdoktor

Na poti domov smo se še ustavili na Zell am See, kjer smo si malo tudi ogledali okolico.

Čeprav je takrat kdo rekel, da so vsi znoreli z Martinom Gruberjem, smo pač mi tudi in ni nam žal. Smo pa imeli lep izlet v tiste kraje, ker drugače sploh ne vem če bi se kdaj podali tako daleč.