Posted on

Poleti, ko ljudje kar precej potujejo, sem opazila na družbenem omrežju slike iz Maltatal. Vau, sem si rekla, tu pa je čudovito, gore, jezero vse kar imamo mi radi. Malo sem na spletu pogledala kje je to in ugotovila, da bi mi to lahko šli, saj je na Avstrijskem Koroškem in, ker hodimo na počitnice v Trento ni daleč. Ker, ko smo v Trenti vsako leto iščemo kakšne izlete malo čez mejo. Mami sem dala takoj predlog, saj večinoma midve z mamo iščema izlete, no Žan tudi večkrat predlaga, ati pa raje uživa z nami. Na mami je tudi bilo tudi vse, ker je takrat edina imela izpit pri hiši, no sedaj ga imam tudi jaz. Mama je bila tudi takoj za ta izlet, nisma pa nič kaj iskale kaj si bomo ogledali tam.

maltatal

Zjutraj smo se malo prej odpravili iz kampa, ker smo vedeli, da nas čaka nekaj čez 2 uri vožnje, ker mi ne gremo po avtocesti, raje ta denar damo za kaj drugega. Seveda navigacija na telefonu danes vse že najde, tako je nam tudi to pot brez problema. Podali smo se, kot ponavadi čez Korensko sedlo in nato po Avstriji naprej. Zadnji del ceste nekje 14,4 kilometre se pelješ po panoramski cesti, ki pa je v Avstriji kar navada, da moraš plačat.

Plačali smo 18 EUR, ampak je lepo vzdrževana. Ta cesta je zelo znana, da te ob cesti tudi očarajo čudoviti slapovi.

Melnikfall

Največji je daleč od ceste, ampak se lepo vidi Fallbach slap.

Slap Fallbach

Je pa še jih kar nekaj, splača se ustavit in jih pogledat. Malo pred koncem ceste postane cesta enosmerna, promet poteka samo po enem voznem pasu. Mi smo morali čakat kar pol ure. So semaforji, ki pa so narejeni tako da se čas odšteva. Ko se peljete gor je tukaj tudi en slap Maralmbachfall, ki si ga poglejte. Poglejte na semafor, če imate čas in stopite do slapu.

maltatal
Maralmbachfall

Na 1902 metrih se cesta konča. Tukaj pred hotelom Berg je kar precej parkirišč, ki pa niso plačljiva.

Že med potjo boste opazili velik jez in to ste sedaj prišli do njega. Po samem jezu Maltatal se lahko sprehodite saj je dolg kar 626 metrov, visok je 200 metrov, širok pa 8 metrov, prostora je dovolj za vse obiskovalce.

maltatal
Po jezu se lahko tudi sprehodite

Seveda najlepši so pogledi iz jezu na jezero Kolnbrein Stausee, ki je čudovite modre barve. Seveda pa ne smem pozabit na okoliške vrhove, ki te kar vabijo.

maltatal

Najboljša atrakcija na tem jezu Maltatal pa je ploščad Skywalk, ki jo že vidite od začetka poti. Ta ploščad je narejena tako, da štrli iz jezu nad prepadom. Na ploščad so narejena mrežaste stopnice, ki te kar malo zmrazi, če te je strah višine, kot mene. Na enem delu ploščadi pa je stekleno dno, da vidiš dol. Jaz, ki sem bolj boječa me je strah pač višine si nisem upala na to steklo stopit. Ti pa dela adrenalin na polno.

Mi smo se sprehodili do konca jezu in nato nazaj.

maltatal
Na drugi strani jezu

Seveda, če ste že tukaj naredite še sprehod okoli jezera. Vse okoli jezera, ki je dolgo 4,5 kilometre je lepa pot. Vsaj nekaj poti opravite, mi smo se podali do prve koče. Jezero ter kar vabi na slikanje, tako tudi gore, ki so okoli.

Lahko greste tudi v hotel čisto gor kjer imate tudi čudovit razgled na jez Maltatal ter jezero. Seveda, pa če radi zapravljate na spominkih oziroma magnetkih, kot jaz, imate trgovinico v samem hotelu.

maltatal

Spet smo naredili en super izlet na Avstrijsko Koroško, videli čudovito naravo ter nekaj lepega doživeli.