Posted on

Bologna je čudovito mestece v Italiji. Jaz sem to mesto obiskal z profesorico v srednji šoli, ko sem bil na Erasmus izmenjavi v Italiji. Tam sem prebival v Forliju in en dan sva se z profesorico odločila, da pa greva z vlakov v Bologno. Za ogled mesta je dovolj en dan. Se pa mesto nahaja severno od Firenc. Mesto ima Italijanski šarm in je vredno obiska.

bologna

Kaj si ogledati?

Bologna ima kar nekaj lepih znamenitosti, ki si jih kar oglejte. Ker mesto ni veliko, se kar po mestu sprehodite peš. Tako boste videli veliko več in pa še mogoče najdete kakšen skriti kotiček Bologne.

  • Arca di Rolandino de’ Passeggeri

Grobnica s prav posebno obliko.

  • Basilica di San Petronio

Manjša cerkev, ki je lepo ohranjena. Nahaja se na trgu Piazza Maggiore. Ta bazilika je posvečena svetemu Petroniju, ki je bil zavetnik mesta. Z gradnjo so začeli leta 1388. Poglejte si tudi notranjost, ker je čudovita. Velja pa ta cerkev za tretjo največjo v Italiji.

  • Basilica of San Domenico

Še ena čudovita bazilika oziroma cerkev v Bologni. Cerkev je pred letom 1228 bila veliko manjša, ampak so jo povečali in s tem povečali tudi samostane, ki je zraven cerkve. Notranjost je pa v baročnem slogu.

bologna
  • Convento Patriarcale di San Domenico

Samostan bazilike of San Domenico.

  • Fontana del Nettuno

Kip z Neptunom na sredini je iz 16. stoletja. Ob Neptunu se pa nahajajo morske deklice.

bologna
  • Monument to Ugo Bassi

Kip posvečen Ugo Bassiju. To je bil italijanski pisatelj. Deloval je v 19. stoletju. Zraven tega, da je bil pisatelj je pa bil tudi duhovnik.

  • Palazzo Re Enzo

Palača iz 13. stoletja. Kralj Enzo naj bi bil tukaj ujetnik. Čez dan naj bi bil z drugimi zaporniki, ponoči pa bi ga naj imeli izoliranega v viseči kletki.

  • Palazzo Torfanini

Renesančna palača, ki je bila zgrajena leta 1544. Jaz v notranjost nisem šel, ampak je notranjost lepo poslikana in se splača tudi iti notri.

  • Teatro Arena del Sole

Arhitektura tega teatra je naravnost prečudovita in teater je vreden, da si ga ogledate vsaj od zunaj. V njem prirejajo razne predstave. Je pa ta teater v samem središču mesta, ga ne boste zgrešili. Če hočete si lahko tudi ogledate katero predstavo.

bologna
  • Le due Torri: Garisenda e degli Asinelli

Nagnjeni srednjeveški stolp, je tudi najvišji na svetu. Visok je 92,7 metrov. Na stolp se lahko tudi povzpnete, tako kot sva se midva z profesorico. Iz stolpa je čudovit razgled na celotno Bologno. Vstopnina je 5 EUR. Priporočam vzpon na vrh, ne bo vam žal.

bologna

Prenočišča:

Teh po celotni Bologni ne bo težko najti. Sam vam točno določenega ne morem priporočati, saj sem prebival v Forliju in ne v Bologni. Lahko pa si nekaj prenočišč pogledate tudi TUKAJ.

Bologna je majhno mesto, ki pa ga zagotovo ne izpustite. Mesto si boste ogledali v enem dnevu. Bologna ima tipično italijansko arhitekturo. Jaz sem jo obiskal med samim bivanjem v Italiji, drugače pa lahko naredite sem en vikend izlet. Ne bo vam žal, da ste obiskali Bologno.