Posted on

Med samimi iskanji kampa sem tudi našla enega zelo zanimivega, na lepi lokaciji. Pri kampu sem najprej iskala vedno ceno, saj smo raje spali v cenejših kampih, da smo si lahko več mogoče privoščili. Tako sem našla Camp Salisteanca, na zelo zanimivi lokaciji. Že prej sva z mamo imeli plan, prevoziti zelo znano cesto Transfagarasan in zato sva vedele, da morava v bližini najti kamp, saj se lahko ta cesta kar zavleče glede vožnje, prav tako se je naša vožnja že začela v Bukarešti. Zato je bil ta kamp res prava izbira, na pravi lokaciji, samo sva preiskale malo njegovo okolico, da smo imeli kaj za raziskati naslednji dan.

camp salisteanca

O samem kampu

Camp Salisteanca se nahaja v sami Transilvaniji, kar pomeni v najlepšem delu Romunije. Je družinski kamp, saj se sam kamp nahaja kar na dvorišču prijazne mlade družine. Lastniki so zelo prijazni, tako gospa Alexandra in gospod Iulian dobro govorita angleško. Gospod Iuliana je zelo prijazen, rad se usede z vami dol in vam priporoča kaj se splača v sami bližini obiskati. Tudi nam je spremenil načrte, kar smo mu zelo hvaležni, ampak o tem malo kasneje.

Kot sem omenila, kampirate kar na njihovem prijetnem dvorišču, Camp Salisteanca ni velik, ampak zagotovo boste našli kakšen prostor ali za avtodom, prav tako za šotor. Imate zelo lepe sanitarije, stuširate se lahko s toplo vodo, prav tako je ločeno za moške in ženske. Prav tako imate wc,. Moram pohvaliti, da je zelo čist in z veseljem opraviš svojo potrebo.

Včasih nimajo vsi s sabo kakšnega kuhalnika ali mogoče hladilnika. Imate majhno kuhinjo, kjer si lahko pripravite jedi po mili volji, v hladilnik pa daste hladit pivo, vino ali sokove. Tudi posodo umijete v topli vodi, kar smo ugotovili po Romuniji, da je to možno malo kje. Večinoma smo jo umivali kar v mrzli vodi.

camp salisteanca

Tisti, ki vam je rado dolgčas v kampih, se tukaj ne bo zgodilo. Imajo posebej sobo, kjer lahko igrate namizni tenis – ping pong, namizni nogomet ter biljard. Za vsakogar se nekaj najde. Prijazna Alexandra bo vedno, ko bo šla mimo vas namenila kakšno lepo besedo in z veseljem poklepetala z vami. Cenik in vse najdete na spletni strani http://www.salisteanca.com/ (45.794423, 23.890268).

V sami bližini kampa, mogoče tri minute hoje imate kar veliko trgovino, kjer dobite res vse kar rabite. V bližini je tudi pošta, če mislite komu poslati razglednico.

Ideja o cesti Transalpina

Omenila sem že zgoraj, da nam je lastnik spremenila našo pot. Ko sem šla zvečer plačevat kamp, sem z veseljem poklepetala z lastnikom. Vprašal me je kam smo še namenjeni in kaj smo že vse obiskali. Ampak on je meni takoj omenil, naj gremo na visokogorsko cesto Transalpina. Vem za katero cesto se je šlo, mi je že mama govorila o njej in videli smo table, da je nekje v bližini. Že tisti dan, ko smo prispeli je mama iskala pot, da bi cesto prevozili. Ampak prepričal me je res G. Iulian, saj mi je ponudil brošuro ter zemljevid, kar sva z mamo ga dobro pogledale. Seveda mama je bila takoj za to, morali smo spustiti ven grad Corvin, ampak sem si rekla bo pa za drugič ostal. O sami cesti Transalpina bo v drugem blogu.

Kaj si ogledati v bližini

Če sami mogoče ne najdete znamenitosti, kar vprašajte gospo Alexandro ali gospoda Iuliana in vama bosta z veseljem svetovala. Sedaj vam bom povedala kaj smo mi obiskali, smo pa že sami prej našli znamenitosti, ki jih mislimo obiskati. Mi smo tudi prišli v sam kamp bolj proti večeru, saj smo, kot sem omenila prevozili cesto Transfagarasan. To pomeni, da je cesta blizu in jo lahko tudi vi prevozite, če boste v tem kampu preživljali dneve in noči. Ni nujno, da jo prevozite v celoti, lahko iz te strani greste samo do vrha, saj tukaj so najlepši razgledi na samo cesto.

Potem je tukaj še ena visokogorska cesta, ki je bližje to je Transalpina. Nas so najbolj že po fotografijah na internetu očarale Rdeče skale oziroma Rapa Rosie ( 45.987002, 23.592110 ), ki so res nekaj neverjetnega, kaj vse naredi narava.

camp salisteanca

Potem smo si tudi ogledali Castelul de lut Valea Zanelor ( 45.694509, 24.497237 ), to je vasica, kot en muzej, sem pa prebrala da se ista vasica nekje v Romuniji tudi nahaja.

Prav tako nismo pozabili na mesto Sibiu. Mesto ni veliko, zato se splača ga obiskati, ima poseben čar in svoje znamenitosti.

camp salisteanca

V sami bližini se še najde ogromno vsega, tako da lahko vi ostane še več noči, če imate čas. V samem kampu imate vse kar potrebujete, Slovencev so zelo veseli. Sam Camp Salisteanca je prijazen do turistov, čist in poceni za naše razmere. Lahko je vaša prva postojanka, če se odpravljate v Romunijo, saj je iz Maribora do kampa samo 8 ur vožnje. Lahko že doma nekaj poiščete, kje se boste sprehajali, pomaga vam lahko tudi spletna stran kampa, kjer tudi najdete znamenitosti v okolici, lahko se potepate po naših poteh ali pa kar vprašate lastnike za pomoč. Vseeno kar se boste odločili, vem da boste zadovoljni in boste uživali, kot v kampu tako v okolici, ker Romunija je res vredna ogleda.