Posted on

Nekako sem komaj čakal, da pridemo na morje in to Črno morje. Vedel sem, da bo drugačno, kot naše Jadransko, ampak vseeno smo se tega dne vsi nekako veselili. Črno morje je bila naslednja destinacija po Delta Donavi. Iz Delta Donave oziroma kampa pa do Constante smo imeli nekje 2 uri vožnje, ampak med potjo smo se še ustavili na treh destinacijah, tako, da se je pot malo zavlekla. Samo nastavitev smo imeli rezervirano v znanem in turističnem mestu Constanta. Zakaj smo ga tukaj rezervirali, pa v nadaljevanju?

črno morje

Najprej smo mislili, da bomo, kot seveda povsod, spali v kampu. Ampak ta kamp se je zaprl, ostali kampi po celotni obali pa so bili kar pretirano dragi. Če gledamo naše cene so poceni, ampak smo rekli, da čez 40 Eur ne damo za kamp, ker mi gledamo najcenejše nastavitve, da si lahko potem več privoščimo. Zato pa smo našli najcenejši apartma v samem centru mesta, za samo 580 Lei – 117 Eur, to je cena za tri dni. Apartma se imenuje Vila Emy Constanta.

1.Plaža

Nam je bilo vseeno, kje bomo spali oziroma prebivali. Nam ni bilo pomembno mesto oziroma kraj ob obali, samo da gremo malo na obalo Črnega morja. Kot sem omenil, je Klavdija našla najcenejši apartma, v samem centru mesta Constanta. Naš plan je bil itak, da bomo poiskali bolj divjo plažo, kjer ni take gneče in, da so kužki lahko na plaži brez težav. Ko smo prispeli v apartma in se razpakirali, smo se res podali na obalo v Constanti.

črno morje

Kužki so lahko bili na plaži, brez težav, nikjer ni bilo table, da so prepovedani, pa čeprav je to turistično mesto in ob obali ogromno hotelov. Ampak tisto popoldan smo tukaj uživali, čeprav je bilo ogromno turistov, senčnikov ter ležalnikov na plaži. Vedeli smo, da je naslednji dan naš cilj bolj divja plaža, ki jo je imela mama shranjeno na zemljevidu.

2. Plaža

Naslednji dan smo se peljali proti Bolgarski meji, na divjo plažo. Plaža se imenuje Plaja Pescarus ali koordinate 43.906997, 28.620776 . Vseeno kaj boste napisali v Google zemljevid, vas bo pripeljal na cilj. Edino kar je, da morate malo iskati kako do same plaže. To predvsem mislim, vi ste nekje visoko nad klifi in ni ogromno poti narejenih dol, na plažo. Ampak, če smo mi našli pot, jo boste tudi vi če se boste tukaj potepali.

črno morje

Plaža je bila zelo prijetna, kot sem omenil divja, saj tukaj bi lahko tudi divje kampirali, ker je bilo kar nekaj šotorov že na določenih krajih. Nam je tudi ta plaža zelo prišla prav, ker smo lahko postavili naša dva šotora, da sta se posušila. Ker, ko smo odhajali iz delte Donave, je zjutraj bila ogromna vlaga in šotora zelo mokra.

črno morje

Bila pa sta tudi senca za naša dva kužka, ki sta se kar pod šotor spravila ležat in tako sta cel dan lepo uživala. Tukaj ni morje ne vem kako čisto in kristalna voda. Nas to ni motilo, saj da ne bo pomote, morje ni bilo umazano ali, da bi plavale kakšne alge, ampak valovi so vzdigovali pesek in zato ni tista čista voda kot ponekod.

črno morje

3. Plaža

Tudi tretji dan smo izbrali divjo, bolj odročno plažo, ampak smo se peljali na sever obale. Obala oziroma plaža je bila podobna, samo tukaj pa je bila kar gneča. Ta plaža se imenuje Corbu Beach, koordinate so 44.373022, 28.708860 . Tukaj se tudi plača parkirnina za avto, za cel dan smo plačali 20 Lei – 4 Eur.

Tukaj imate ogromno parkirišč, tako da se odločite na kateri del se boste odpeljali, ko se vozite po stranski cesti. Kot sem omenil je bila kar gneča, ampak tudi tukaj so kužki lahko bili na plaži brez težav, nikogar niso motili, pa če so se sprehajali med brisačami.

Tudi tukaj ljudje postavijo šotor za senco ali pa ponoči prespijo. Tudi nam je tukaj šotor služil, kot senca za nas in kužka, saj nas je prejšnji dan preveč opeklo sonce. Tukaj se nam je bilo bolj všeč, ker so bili valovi bolj močni, tako da so nas kar metali po morju. Takih valov še nisem videl in prvič sem doživel nekaj takega.

Constanta

Mi si samega mesta nismo kaj ogledovali, saj ni to bil naš cilj. Mi smo se bolj osredotočili na samo kopanje in uživanje na obali. Smo se prvi dan sprehodili ob obali, ker smo si hoteli pogledati znamenit Casino, ki je tik ob obali. Ampak so ga obnavljali in nismo imeli te sreče.

Nič zato, saj pravim nismo imeli namena se sprehajat po mestu , saj že zaradi kužkov, ker je bilo zelo vroče in asfalt zelo pekoč. Da ne bo pomote, mi naša dva kužka vedno po vročem asfaltu, po mestih, raje nosimo, da si ne opečeta blazinic. Za samo mesto lahko povem, da je znano in edino večje pristaniško mesto ob Črnem morju. To pomeni, da tukaj ni mesto samo močno od turizma, ampak tudi samega gospodarstva.

Je eno od bolj oziroma najbolj turističnih mest. hotelov oziroma drugih prenočišč imate ogromno. Prav tako se lahko najeste v restavracijah za mali denar. Saj smo plačali za tri pice in štiri limonade samo 126 Lei – 25,73Eur. Si bi mislil, da je turistično mesto in so cene malo dražje, ampak temu ni tako.

Samo Črno morje nam bo vsem ostalo v spominu. Čeprav je pesek na plaži in ni ne vem kakšen presežek, je vseeno nekaj posebnega. Pa da še to povem, tudi to morje ni soleno, kot kakšno drugo morje. Tu se brez težav napiješ morja, če ste, kot jaz. Nič te potem ne peče po ustih od same soli. Prav tako nimaš potem frizure, da bi ti vsak las stal drugače. Če boste se kdaj potepali po Romuniji, se zapeljite tudi do Črnega morja.

črno morje

Prenočišč je ogromno, prav tako cenovno ugodna. Lahko pogledate na Booking. Naš apartma je bil v ulici, kjer ni bilo prometa na zelo tihi in mirni lokaciji. Lahko bi šli do same obale tudi peš, pisalo je na navigaciji nekje pol ure hoje. Ampak parkirnine so tukaj zelo poceni in mi smo imeli sabo dve kosmati bitji. Mi se bomo še vrnili, če bomo kje v bližini, nam je ostalo Črno morje v čudovitem spominu.