Posted on

Danes nam zelo prav pridejo razna družbena omrežja. Poleg Facebooka in Instagrama, imamo sedaj že nekaj časa tudi platformo Tik Tok. Mogoče še Tik Tok ni vsem znan, nekateri ga poznajo na drugačen način. Ja, tukaj se ljudje bolj zabavajo, objavljajo različne videje, kot na drugih omrežjih. Samo vam povem, da danes tudi tukaj najdeš zanimive teme in tudi ideje za kakšen izlet. Tudi mi imamo svoje profile, lahko nas poiščete, kot potujznami na Tik Tok in najdete videje iz naših potovanjih in izletih. Pa da ne bom nakladal o tej platformi, ker članek ni nemenjem temu, ampak našemu izletu. Hotel sem samo povedati, da je mama našla na Tik Toku idejo za izlet. Izlet smo mislili naredit že v nedeljo popoldan, ker je le nekaj kilometrov iz Ptuja, ampak nas je presenetil dež. Obiskali pa smo Green lake Kidričevo.

green lake kidričevo

Kot sem omenil, našla je video z naslovom Green lake, čudovito jezero, če lahko temu tako rečemo, ki pa je še v nastajanju. Gospod, ki je video objavil je mami tudi lepo opisal kje se to nahaja in smo ugotovili, da je to seveda blizu nas in zakaj ne bi šli pogledat to lepoto. Green lake Kidričevo ni točno jezero, je gramoznica ali drugače povedano šuderjama, ki pa je varno in primerno tudi za kopanje. Okolico še urejajo, v nadaljevanju bom bolj podrobno vse opisal. Ker jaz delam do 14. ure, sta mama in Klavdija odpeljale atija v službo in sta z vso fotografsko opremo in seveda s kužkoma prišli po mene na Ptuj.

Kako do tja:

Na samem zemljevidi ne boste našli jezera, kot sem omenil je to gramoznica. Če pridete na Ptuj je najboljše da napišete v Google zemljevid Brunšvik. Ko se peljete iz Zg. Kungote proti kraju Brunšvik boste ob cesti na levi strani opazili parkirišče in prav tako tablo gramoznica. Če pa prihajate iz Maribora pa je obratno in se peljete iz Brunšvika proti Zg. Kungoti. Mislim, da ne boste zgrešili, ker ob cesti boste zagledali to modrino, ki vam ga jezero ali gramoznica ponuja.

Jezero

Kot sem zgoraj že omenil, okolica se še ureja, mislim, ko bo tukaj vse dokončano, bo čudovito in veliko prostora. Tudi danes je en del zelo lepo urejen za kopanje in uživanje. Ko parkirate svoj avto, nimate kaj zgrešit, ampak se lepo mimo vrat napotite naprej. Lahko se sprehodite kar dol do lepo kristalne modre vode in greste kar ob jezeru.

Ta del, ki je urejen za kopalce in sprehajalce je tudi ograjen. Prav tako imate veliko zelenice in dva bara, kjer se lahko okrepčate. Na zelenici so tudi senčniki, kako je z njimi vam trenutno ne znam povedat, ampak videti jih je bilo ogromno. Voda je videti čista in res kristalno modre barve. Plavajo razne alge na delih, najde pa se res lep prostor za kopanje. Voda je bila zelo topla, Klavdija se je kar slekla v spodnje perilo in se vrgla v vodo.

green lake kidričevo
Voda je primerna za kopanje

Mislim, da bo tukaj kar poleti pestro in vse polno. Tudi nikjer ni znaka, da kužki ne bi smeli biti tukaj na zelenici ali vodi. Za vse tiste, ki ne hodite radi v toplice in se radi po sončite ali malo namočite v drugih vodah je ta lokacija primerna za vas.

green lake kidričevo

Tudi mi smo rekli, da gremo še sem več krat in s sabo vzamemo brisače in kopalke, saj voda te kar vabi. Če se boste vozili kaj v bližini se odpeljite do te gramoznice ali drugače Green lake Kidričevo, kot so jo poimenovali. Mogoče bo tudi vas zamikalo, da malo zaplavate in se prepustite sončnim žarkom.