Booking.com
Posted on

Ker ljubimo naravo ter pohode večkrat tudi iščemo krajše izlete nekje v bližini. Ker smo doma v bližini Pohorja, smo se enkrat odločili, da gremo na Lovrenška jezera. Podali smo se brez atija, ker je bil v nočni in se je odločil, da bo doma v miru počival. Na Rogli smo že večkrat bili, ampak na Lovrenška jezera pa se nismo nikoli podali, vedno smo samo odlašali. Čeprav vreme ni najboljše kazalo, da bo lepo sonce, smo se mi vseeno podali. Nismo si kaj nabasali nahrbtnikov, saj pot do jezer ni dolga, nekje 1 ura prijetne hoje in si že tam.

lovrenška jezera

Lovrenška jezera so eno samo močvirje, na višini 1520 metrih. Med jezeri so speljane lesene brvi, kjer se lahko sprehodite, pred samim močvirjem pa je razgledni stolp na katerega se lahko podate in imate prelep razgled.

Razgled iz stolpa

Kako do Lovrenških jezer in opis poti:

Najprej morate priti na Roglo, ki pa je zagotovo vsem znana po čudovitih smučiščih. Avtocesto zapustite za Slovenske Konjice in nato nadaljujete za Zreče in Roglo. Na Rogli imate veliko parkirišče, nekje boste sigurno našli prostor za svoj avto.

lovrenška jezera

Pri hotelu Planja boste tudi opazili table za Lovrenška jezera, piše da ste tam nekje v eni uri. Res je, tudi mi nismo kaj dalj časa hodili, saj nimate ne vem kakšnih razgledov med potjo, edino ko so borovnice ti vzame več časa. Podate se čez travnik po smučišču mimo umetnega jezera.

lovrenška jezera
Umetno jezero

Pot je res primerna za vse ljudi, ker ni naporna oziroma težka. Poteka najprej čez travnike, nato pa po senci po gozdu. No mi smo imeli bolj slabo oblačno vreme, ampak v vročini zagotovo prav paše hodit po gozdu.

Malo pred vstopom v samo močvirje vas bo pot že začela vodit po lesenih brveh.

Lovrenška jezera
Malo pred vstopom v samo močvirje

Ko pridete ven iz gozda pa boste že zagledali razgledni stolp. Mi smo se podali na njega, kjer nas so pričakali res čudoviti razgledi po celotnem močvirju. Zakaj govorim močvirje, morate sami obiskati, da boste vedeli.

lovrenška jezera
lovrenška jezera

Nato pa se kar podajte po poti, ki je speljana okoli jezer. Tukaj je res vseeno kam greste, po kateri poti, vzemite si čas in se sprehodite. Ne hitite nazaj, nekje se lepo vsedite ali na tla ali na katero klopco, saj so Lovrenška jezera res čudovita. Koliko je jezer vam ne morem povedati, ker so jezera odvisna od padavin. Več je padavin, več Lovrenških jezer je in več vode v vsakem jezeru. Zato je tudi odvisno kdaj se tukaj potepate, vedite pa da bo vedno lepo. Mi smo res kar lep čas tukaj sedeli in uživali, ker ni bilo vroče, ampak ko smo videli, da se delajo oblaki smo pohiteli nazaj. Nazaj nas je malo namočilo, ampak ni bilo hudo, ker se je na koncu že pokazalo sonce.

Kaj si še drugega ogledati?

Če imate čas se sprehodite še po sami Rogli, tudi mi smo naredili še en lep krog. Danes je tukaj nekje Pot med krošnjami, ki pravijo, da je tudi lepo za pogledat. Lahko se podate na poletne sanke in občutite malo adrenalina.

Lovrenška jezera

Če ne veste kam se podat na en mali izlet v naravo, kar pogumno na Lovrenška jezera, kjer boste sigurno vsi uživali v prelepi naravi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.