Posted on

Kdor nas pozna ve, da smo nekako ljubitelji gora, hribov glavnem uživamo radi nekje v naravi. Res je, da si radi tudi pogledamo mesta in vse znamenitosti v njem, vedno bolj pa nas tudi privlačijo cerkve, pa čeprav nismo verni. Deset let nam nekako ni bilo težko izbrati destinacije, saj smo se vedno vračali v čudovito Trento (blog o Trenti si preberite TUKAJ), kjer smo uživali. Ampak to so bile naše počitnice vse do takrat, ko se prvič nismo podali za tri dni v Bratislavo (o našem izletu v Bratislavo si preberite TUKAJ) in ugotovili, da je drugje tudi lepo in ceneje. Ker radi kampiramo, ne iščemo apartmajev in hotelov, saj si jih tudi ne bi mogli privoščit, zato vedno iščemo kampe.

Trenta, kjer smo dopustovali vse do leta 2019
V Bratislavi

Zato nam za leto 2019 ni bilo težko izbrati naših počitnic, vedeli smo da so to Slovaške Tatre, saj imamo tam vse kar imamo radi (zakaj Slovaška in Visoke Tatre pa preberite TUKAJ). Tam smo imeli lepo naravo, gore, slapove in poleg vsega tega smo še obiskali večja ter manjša mesta in njihove znamenitosti. Seveda, smo se podali tudi v sosednjo Poljsko, saj smo jo imeli pod nosom in nekaj dni smo kampirali na češkem, kjer je tudi bilo čudovito, kot ste sigurno že prebrali v naših blogih. Seveda, kot sem že omenila iskali smo tudi nekako poceni države in kamp v slovaški in Češki je bil dosti cenejši, kot pri nam v Sloveniji. Edino smo ugotovili, da nam je žal, da že prej nismo se odločili za druge države, kar bi danes bilo na našem seznamu lahko že kar nekaj držav. Blog o celotnem dopustu 2019 pa si preberite TUKAJ.

In tako je že lani se nam zastavilo vprašanje kaj je leta 2020 na vrsti, katera država bo naslednja. Prvo sva z mamo razmišljale o Češki, saj nam je ostalo še ogromno ne raziskanega in kampi so poceni. Ni tako gorata, ampak se najdejo hribi ter slapovi in čudovita narava. Vedeli sva, da ne bova iskale dragih držav, ker si jih mogoče ne bi mogli privoščit, vedno pa sva imele v mislih gore, naravo. Žan je dal idejo, da bi raziskali mogoče Bosno in Hercegovino, ki nam bi tudi nudila vse in tudi je vse poceni. Je pa nam Žan že v Češki kazal slike od prijateljice na fb, ki je bila na dopusti po Romuniji. Že takrat sem opazila, da so slike nekako mamo navdušile. Doma imamo knjigo o kampih v Evropi in mama je začela malo gledat cene po kampih raznih državah, ki bi bile za nas primerne. Mogoče se kdo vpraša, kaj je za nas primerno, povem, da smo v kampu v Slovaški za vse 4 plačali 24 EUR, v Češki pa 16 EUR, kar bi pa pri nas danes dali za vse 4 že čez 50 EUR. Sedaj pa si lahko zamislite kakšna razlika je v ceni in tudi te države niso tako daleč vstran od nas in nekaj novega doživiš.  In tako je mama prišla z zamislijo, da bi lahko raziskali leta 2020 Romunijo. Midva z Žanom sva bila seveda takoj za to. In takoj sva z mamo začele iskati po internetu, kaj nam lahko vse ponudi Romunija. Prebrale sva kar nekaj blogov in člankov od drugih, ki so to državo že obiskali. Takoj sva bile tudi navdušeni nad gorami, saj jih imajo kar precej. Prvo je bilo na programu iskanje kampov ter njihove cene. Ugotovile sva, da je tukaj tudi vse poceni, kot v Slovaški in Češki in, da je res primerna država za nas. Kot prva sva si na zemljevid označile vse kampe, ki jih najdeš po celotni Romuniji, nato pa sva iskale okoli kampov znamenitosti, znana mesta, seveda na naravo in gore pa nisva pozabile. Navdušila naju je tudi zgodba o grofu Drakuli, ki pa je seveda tudi na seznami. Čeprav nismo ne vem kakšni ljubitelji morja, en dan je za nas dovolj, sva se odločili, da Črno morje pa moramo obiskati, če že gremo enkrat tako daleč. Skupaj sva naredile nekakšno pot, ki bo potekala po Romuniji in si zapisale, kateri kampi bodo na našem seznamu. Ni bilo težko narediti seznama, kaj bomo obiskali in koliko dni bomo v katerem kampu. Hitro je bilo vse na papirju, v najini mapici, kjer že čaka na naše počitnice. Večkrat še kaj pogledava, kaj dodava, da bomo imeli za rezervo, boljše več kot manj. Tako sedaj že veste kaj boste v jeseni brali na naših blogih, komaj se je leto začelo, ampak mi komaj čakamo poletje in raziskovanje Romunije.

Naša načrtovana trasa za dopust 2020

3 Replies to “DOPUST 2020 in KAKO IZBIRAMO DESTINACIJO ZA NASLEDNJI DOPUST”

 1. Sibiu je najlepše mesto, ki ga vidim na vašem planu. Pretežno nemško govoreče.
  Škoda, da ne načrtujete Temišvar, pomemben zaradi najnovejše zgodovine Romunije.
  Mi bili na podobni turi po Romuniji in so nas usmerili v delto reke Donave. Dali smo se prepričat – res impresivno in priporočam!

  1. Pozdravljeni,
   saj Temišvar je v načrtu, ampak tukaj na sliki so označeni samo kampi, potem v okolici pa si bomo veliko ogledali. Prav tako imamo načrte med enim in drugim kampom. Tudi delta Donave je v načrtu, ampak Romunija ostaja za drugo leto. Smo se morali sprijazniti, ampak upamo, da se do drugega leta vse umiri in bomo lahko šli brez problema. Odpade pa, ker imajo vsaki dan več okuženih in se bojimo, da bi med našim obiskom prišla na rdeči seznam. Tako smo spremenili plane in gremo v Poljsko in nekaj malega Češke.

   Lep pozdrav
   Klavdija in Žan

Comments are closed.