Booking.com
Posted on

Ker bo letos kar nekaj več družin dopustovalo v Sloveniji, bodo iskali na dopustu razne pohode ter izlete za družine. V nadaljevanju vam bom opisal eno prijetno pot do Mojčinega doma na Vitrancu, ki je primeren za celotno družino, posebej bo navdušilo otroke, saj lahko gredo po poteh Kekčevih junakov. Do samega doma vodijo štiri poti, vse so dolge malo čez 2 uri, ki pa so lepo označene in zelo prijetne. Pri domu vas čakajo prelepi razgledi na Kranjsko goro, zgoraj je tudi vzletišče za padalce ter seveda Mojčin dom na Vitrancu, kjer se lahko okrepčate ter tudi kaj dobrega pojeste. Mi smo pot začeli kar iz samega mesta Kranjska gora, lahko pa začnete tudi iz jezera Jasna, Doma Planica ali tudi iz Zelencev. Bom pa opisal samo pot in tudi kje parkirati. Ostale poti na Mojčin dom na Vitrancu si pa lahko preberete tudi TUKAJ.

Mojčin dom na vitrancu

Parkirišče

V sam center Kranjske gore se zapeljete, na kar vas lepo table vodijo do smučišča Kranjska gora. Parkirišče je zelo veliko, tako, da boste zagotovo našli prazen prostor, mi smo prišli okrog enajste ure in je bilo kar nekaj prostora in to v avgustu. Leta 2017 je bilo parkirišče brezplačno, mislim da še je sedaj.

Opis poti:

Če se malo obrnete boste videli smučišče, ki je pozimi kar oblegano. Opazili boste tudi stopnice ter trafiko, kjer prodajajo vstopnice. Vi se morate podati na pot za Cipernik in Bedančev dom.

mojčin dom na vitrancu
Tukaj sledite oznakam za Mojčin dom na Vitrancu

Do Bedančevega doma imate nekje 45 minut, celotna pot pa poteka predvsem po cesti. Med samo potjo boste tudi opazili gorske kolesarje, saj je tukaj tudi speljana njihova cesta, ki pa jih na čase popelje v sam gozd. Tukaj pazite na svoje otroke.

Pri Bedančevem domu se lahko malo okrepčate ter pogledate v dolino. Pogled je prekrasen ter tudi sam Bedančev dom.

Pri samem domu boste opazili spet table, kar jim sledite za Cipernik in Vitranc.

Ko se sprehodite naprej po cesti, boste opazili stezico v desno v gozd. Sprehodite se tukaj, če imate otroke, saj jih pričakajo tukaj po gozdu tile Kekčevi junaki. Otroci bodo uživali, saj sva tudi midva uživala, ki sva že velika. Pot je lepo speljana v krog, tako da potem spet pridete nazaj na cesto.

Vi samo greste po oznakah za Vitranc. Ko se cesta konča, vas popelje v gozd, no tukaj je malo strmo, ampak počasi se daleč pride.

Razgledi med potjo do doma

Ko pridete na sam greben greste levo, saj tudi že vidite Mojčin dom na Vitrancu. Sprehodite se do njega ali pa pojdite mimo njega do samega vzletišča, kjer imate kar nekaj klopi in prelepe razglede na Karavanke, Jalovec, del Julijskih Alp, potem tudi Visoke Ture, Ziljske Alpe ter Kranjsko goro. Tukaj si kar odpočijte ter naužijte lepot.

mojčin dom na vitrancu

Nazaj se vrnite po isti poti. Edina lahko malo pot skrajšate in greste dol direktno po smučišču, da ne greste po cesti.

Pot ni težka, je zelo primerna za celotno družino. Med potjo imate Bedančev dom, ampak vam priporočam poleg sebe tekočino. Tudi na hrano ne pozabite, lahko pa se najeste v Mojčinem domu na Vitrancu. Mi si vedno nosimo hrano zraven sebe in se ustavimo, ko čutimo da so naši želodčki lačni. Je zelo lep enodnevni izlet, ki ga lahko izkoristite, ko imate čas in se ne veste kam podati.

One Reply to “MOJČIN DOM NA VITRANCU”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.