Posted on

Večkrat nas je pot ponesla tudi v Mursko Soboto. Ampak nikoli pa se nismo odpravili na tako imenovan Otok ljubezni. Sama sem videla kar nekaj slik od tukaj, na Instagramu in, ko smo enkrat odšli tudi v Mursko Soboto sem omenila, da bi se lahko zapeljali do Otoka ljubezni, ker izgleda res lepo. Od Murske Sobote je oddaljen le 12 kilometrov, kar je res blizu. Tukaj se nahaja tudi plavajoči mlin na reki Muri in pa srčki, po katerih je mesto tudi dobilo ime. Zagotovo se izplača narediti kakšen izlet tudi do sem, ker je res lepo. Na reki Muri je še veliko več teh plavajočih mlinov, ki si jih lahko ogledate. Če pa vas zanima več o Otoku ljubezni pa kar berite dalje.

otok ljubezni

Otok ljubezni se nahaja bolj natančno v vasi Ižakovci, Prekmurje. Ne samo, da tam vidite srčke in plavajoči mlin, temveč tudi brod. To je pa starodavna naprava, s katero se lahko zapeljete preko reke Mure. Nekoč so uporabljali samo to. Zraven tega pa si lahko ogledate še razstavo zbirke Bujraštvo. Nahaja se pa tukaj tudi informacijski center in pa prodajalna s spominki. Pred otokom je tudi urejeno in brezplačno parkirišče.

Plavajoči mlini in brodi na Muri

Nekoč je na Muri delovalo 69 plavajočih mlinov, danes delujeta še samo dva. Točno ta mlin, na Otoku ljubezni pa je že iz leta 1999. Narejen je iz lesa in pa lahko vidite eno veliko mlinsko kolo. To je namenjeno, da mlinar lažje melje moko. Danes deluje še zraven tega na Otoku ljubezni, še Babičev mlin v Veržeju. Tam še danes meljejo moko, ki jo vi lahko tudi kupite. Priporočam, da si ogledate tudi tega. drugače pa se lahko na drugo stran reke popeljete še z brodom. Eden teh je tudi na tem otoku, drugače pa deluje danes še trije drugi brodi, s katerimi se lahko zapeljete na drugo stran Mure.

otok ljubezni

Otok ljubezni

Otok velja za romantičnega in veliko zaljubljenih parov prihaja sem. Že prej sem omenila kaj vse si lahko ogledate tukaj. Ampak tukaj je še več aktivnosti. Lahko se sprehodite tudi po poti, ki vodi skozi park in pa ob reki Muri. Pot je lepo speljana in enostavna. Lahko izberete krožno pot, ki traja nekje 1 uro. Pot je primerna tudi za družine, ki imate majhne otroke in otroke v vozičkih.

Ime Otok ljubezni pa je prišel od domačinov. Tukaj so se nekoč kopali večinoma zaljubljenci. Danes kopanja v Muri ne priporočam, saj je reka res umazana. Prav tako pa se bi naj vsak tudi v ta kraj zaljubil, ko ga obišče. Če je to res pa se prepričajte sami.

otok ljubezni

Otok ljubezni je zagotovo vreden obiska. Če imate radi naravo, jo je tukaj res veliko. Prav tako plavajoče mline ne morete videti nikjer drugje, kot pa na reki Muri. Tudi zaradi broda, ki vozi čez reko, je ta kraj tako priljubljen. Vsako leto si ta kraj ogleda več turistov in si ga oglejte tudi vi. Kupite tudi kakšen spominek in pa kakšen lokalen izdelek, ki ga tukaj prodajajo. Sprehod ob Muri vas bo pomiril in pa zagotavljam vam, da boste v obisku Otoka ljubezni zares uživali.