Booking.com
Posted on

Ptuj je najstarejše mesto v Sloveniji. Ker mi živimo blizu njega smo ga obiskali že velikokrat. Nekateri ga še mogoče niste in zato bom v tem blogu zbrala kaj si tam ogledati oziroma začeti. Čeprav ni mesto nekaj veliko, se ga pa zagotovo splača obiskati, če se boste kdaj vozili po Štajerskem koncu Slovenije.

ptuj

Kaj si ogledati?

  • Ptujski grad

Na grad grem sama zelo rada, ampak ne zato ker bi obiskovala notranjost gradu in se sprehodila po njihovem muzeju, ampak ker je od tu tudi čudovit razgled na mesto. Prav tako boste videli tudi reko Dravo. Na grad ni težko priti, saj so tudi po mestu smerokazi. Gor pridete samo peš iz različnih smeri.

  • Mestni stolp

Stolp je že od daleč viden in v bistvu kar izgleda kot kakšen zvonik cerkve. Je pa sam stolp iz leta 1830. viden je tudi lepo iz Ptujskega gradu, kjer kar izstopa.

ptuj
  • Župnijska cerkev sv. Petra in Pavla z Minoritskim samostanom

Cerkev že od zunaj izgleda veliko in veličastno. Zraven tega je tudi samostan. Kakorkoli že notranjost je prelepa, čeprav še sama nisem bila notri, zagotovo pa bom kdaj šla.

  • Proštijska cerkev sv. Jurija

Nahaja se zraven mestnega stolpa. Še ena cerkev, ki pa si zasluži tudi vaš obisk. Notranjost je čisto preprosta, ni nekaj poslikav.

  • Mestna hiša

Mestnih hiš po navadi ne omenjam, ampak mene je sama arhitektura in tudi barva mestne hiše Ptuj res navdušila. Prepričajte se sami, ker sem prepričana, da boste tudi vi nad to stavbo navdušeni.

  • Mestni park

Park res da ni zdaj nekaj velik, zagotovo pa nudi veliko sence. Prav tako je tukaj tudi reka Drava ob kateri vodi pot in se lahko malo po njej tudi sprehodite. Vam pa park nudi neko sprostitev in tukaj si boste zagotovo odpočili.

  • Peš most čez reko Dravo

Pojdite čez ta most na drugo stran reke  Drave. Od tukaj je čudovit razgled na Ptuj in tudi Ptujski grad.

  • Terme Ptuj

Tukaj so tudi terme. Imate pa poletne in zimske bazene, če ste tukaj v mrzlih dneh. Imajo pa zunanji bazeni res veliko toboganov, po katerih se boste z veseljem spuščali. Poleti je vstopnina za odrasle 16,90 EUR, za otroke pa 12,90 EUR. v zimski sezoni pa je vstopnina za 2 EUR cenejša. Prav tako lahko kupite sezonske in celoletne karte. Terme bodo zagotovo super izbira za vse, vsi boste uživali in se zabavali. Je zraven tudi hotel, kjer lahko prespite. Njihovo ponudbo si oglejte TUKAJ.

Še nekaj slik iz Ptuja:
ptuj

Karneval Ptuj

Na Ptuju tudi vsako leto poteka pustni karneval. Le ta predstavlja vrhunec Kurentovanja. Karneval je na Ptuju že veliko let, že od leta 1873. tukaj lahko vidite veliko različnih mask, ki tudi pridejo iz drugih držav sveta. Največ je seveda pustnih skupin iz Slovenije. Prav tako pa vidite tudi princa karnevala in pa znamenito masko Kurant. Le teh je na Ptuju veliko in velike množice le teh lahko vidite med samim karnevalom. Karneval se zgodi vsako leto, v nedeljo pred samim pustnim torkom. Zagotovo se pa karneval splača ogledati vsaj enkrat v življenju saj vam ne bo žal. Če si še ga niste, si ga pa dajte naslednji pust.

Ptuj je majhno, ampak res čudovito mesto, ki ima svoj čar. Ponuja veliko, ampak za celotno mesto več kot nekaj ur ne boste potrebovali. Ima pa mesto veliko restavracij in gostiln, kjer lahko kaj pojeste. Prav tako pa nudi tudi nekaj prenočišč. Pojdite na Ptuj in si ga oglejte tudi vi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.