Posted on

Ostrava je tretje največje mesto na Češkem. Velja pa v bistvu to mesto za glavno mesto Moravsko-Slezijske regije. Obiskali smo ga tudi mi in je mesto res zanimivo in v njem se skriva kar nekaj znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati. Prav tako samo mesto ni tako veliko, da se po njem ne bi mogli sprehoditi peš. Če pa vas zanima naš celotni dopust, ki smo ga preživeli v Poljski, Češki in Slovaški pa kliknite TUKAJ.

ostrava

Kaj si ogledati?

  • Nova radnice Ostrava

V bistvu to stavbo omenjam samo za to, ker se lahko povzpnete na sam vrh. Najprej se z dvigalom zapeljete do informacijskega centra in potem tukaj morate kupiti karto. Sama karta vas bo na osebo stala 40 KČ, kar je nekje 1,50 EUR. Potem pa gre še eno dvigalo čisto do vrha, kjer boste pa videli razgled na celotno mesto Ostrava. Sprehodite se vse okoli in si poglejte razglede iz vseh strani.

  • Kostel svateho Vaclava

Malo bolj skrita cerkev, ampak vseeno vredna ogleda. Je pa bila zgrajena v 13. stoletju in je v gotskem slogu. Notri ne vem kakšna je, ker si jo mi nismo ogledali. Sem pa zasledila mnenja, da se splača iti v samo notranjost, ker so prelepe freske. Cerkev je od zunaj res ohranjena.

ostrava
  • Ostravske muzeum

Zagotovo en prelep muzej, vsaj od zunaj. Pobarvan je v živo rumeno barvo in pa prav tako je sama arhitektura prelepa. V notranjosti je predstavljena zgodovina tega mesta in pa na ogled je veliko starih predmetov. Če vas takšne stvari zanimajo je zagotovo ta muzej za vas.

  • Rimskokatolicka farnost Ostrava- Moravska Ostrava

kaj naj rečem, kot za moje pojme najlepša cerkev v Ostravi. Sama zunanjost in potem še notranjost sta mene impresionirali. Je pa bila zgrajena leta 1889 v neorenesančnem slogu. Danes je res lepo ohranjena. V bistvu lahko rečem, da izgleda čisto kot neka nova cerkev, kot bi jo nekdo pravkar zgradil.

  • Evangelicky Kristuv kostel

Spet ena cerkev, ampak mi preprosto obožujemo cerkve, ampak ne za to ker smo verni, ampak ker so res nekaj posebnega in po navadi takšnih še nismo videli v Sloveniji. Je pa to cerkev iz 20. stoletja. Je čudovite opečnate barve.

ostrava
  • Dolni Vitkovice

Tukaj je bila nekoč železarna. Lahko se samo sprehodite zunaj in si tako pogledate stavbe od zunaj. Prav tako vam pa ponujajo ogled od znotraj. Ta je seveda za plačati. Kakorkoli se odločite vam ne bo žal. Mi smo si ogledali samo od zunaj, ker je bilo tako, da so nam rekli, da bi morali karte rezervirati preko spleta. Bo pa ostalo za naslednjič.

Samo mesto ima še kar nekaj lepih stavb in tudi kar nekaj kipov, ki se skrivajo. Če se sprehajate po mestu boste še kaj videli. Po samem mestu je tudi kar nekaj restavracij in gostiln, tako da lačni zagotovo ne boste. Več kot pol dneva si po mestu nimate kaj za začeti, razen če pa obiščete Dolni Vitkovice, takrat si vzemite kar en dan v mestu. Je pa seveda mesto vredno ogleda, čeprav ni zdaj nekaj zelo veliko.