Posted on

Košice smo si ogledali 6. dan našega dopusta v Slovaških Visokih Tatrah. Od Poprada in do Košic je nekje 1 ura in pol vožnje. Je pa samo mesto vredno ogleda in se ga splača ogledati. Več kot 1 dan zagotovo ne boste potrebovali, da bi si mesto ogledali v celoti, saj ni tako zelo veliko.

Kaj si ogledati?

Vse glavne znamenitosti se nahajajo v starem mestnem jedru, tako da boste videli veliko lepih stavb, ko se boste sprehajali po tem delu.

TOP 5:

  • Dom svatej Alžbety

Ta katedrala je najbolj znana znamenitost mesta. Spada med najlepše gotske zgradbe na Slovaškem. Katedralo si lahko ogledate tudi od znotraj ali pa se tudi povzpnete na stolp. Iz stolpa je prečudovit razgled.

košice
  • Urbanova veža

Nahaja se tik zraven Dom svatej Alžbety. Stolp je iz 14. stoletja. Kolikor vem je bil v stolpu muzej, ki pa so ga zaprli. Je pa zato stolp možno pogledati od zunaj.

košice
  • Spievajuca fontana

Se nahaja v malem parku v starem mestnem jedru. Ponoči se fontana sveti, žal pa mi nismo bili tukaj zvečer, tako da tega nismo videli. Svetlikajoče se slike fontane smo videl samo na razglednicah in je čudovito. Zraven je tudi nekaj klopc.

  • Štatne divadlo Košice

To je teater v Košicah. Zakaj je vreden ogleda? Ker je prečudovit od zunaj. Obiščite ga sami in se sami prepričajte.  Notri si lahko ogledate kakšne predstave, seveda če boste kaj razumeli.

košice
  • Vychodoslovenske muzeum- Storočia v umeni/ Priroda Karpat

Prečudovit muzej od zunaj in od znotraj. Notri lahko vidite minerale, življenje v Slovaški nekoč in tudi nagačene živali, ki živijo v Slovaški. Vstopnina tudi ni visoka, saj pride 4€ za obe razstavi, ali pa lahko obiščete eno razstavo, v tem primeru pa vstopnina znaša 3€. Jaz in sestra sva obiskala obe razstavi.

Kje jesti/piti?

Ko se boste sprehajali po starem mestnem jedru boste srečali veliko restavracij, gostiln in tudi hitro hrano. Imeli boste veliko izbire, tako da žejni ali lačni zagotovo ne boste. Okusno hitro prehrano lahko najdete v restavraciji ˝Big Kebab˝.

Prenočišča

Za vse ljubitelje kampiranja, lahko rečem da je en kamp blizu Košic, in to je Autocamping Salaš Barca. Nahaja se le 6 minut izven mesta. Potem je tukaj vsem znan Booking, kjer lahko najdete veliko nastanitev v Košicah ali v bližnji okolici. Prav tako je tudi Airbnb. Tudi tukaj se najde veliko prenočišč. Sam vam ne morem priporočati nobenega prenočišča, saj sem kampiral 1 uro in pol vstran.

Košice so malo mesto, ampak očarljivo. Obiščite jih in se prepričajte sami.

One Reply to “KOŠICE”

Comments are closed.