Posted on

Od dopusta je kar že nekaj časa minilo in mi nismo bili nikjer. Čist bomo leni postali, če se ne bomo nekam podali. Ker se je kazal lep vikend, smo se dogovorili, da v soboto gremo spet malo v naše hribe. Spet je bila mama zadolžena, da poišče kam gremo. Hitro je izbrala Strelovec. Jaz se s tem nisem preveč obremenjeval kje to je, jaz v glavnem, da grem in uživam.

strelovec

Kako do izhodišča?

Podali smo se proti Lučam in tam sledili cesti za Logarsko dolino. V vasi Robanov kot tudi greste za sam Robanov kot. Mi smo se peljali vse do kmetije Knez.

strelovec
Pri kmetiji Knez

Že med samo potjo, ki je kar strma cesta, smo srečali prijaznega lastnika kmetije in vprašali, če se lahko dalje sploh peljemo. Dovolil nam je in nam povedal, da lahko brez problema zgoraj pri njih poiščemo parkirni prostor. Ker drugače, je parkirni prostor že v dolini.

Opis poti:

Od tam dalje te table za Strelovec usmerijo kar po cesti naprej.

strelovec
Pot nadaljujemo po cesti
strelovec

Pot je lepo označena in poteka kar precej po gozdu, vse do Knezove planine. Tukaj stoji ena lesena koča, kjer si lahko malo odpočijete ter tudi kaj prigriznete.

strelovec

Pot nato spet gre po gozdu in te nato pripelje spet na travnata pobočja. Tukaj se malo cikcak vzpenjaš po lepo označeni poti vse do grebena Strelovca.

Nato se še samo podaš po grebenu vse do vrha. Na vrhu je vpisna skrinjica ter fantastični razgledi. Strelovec je vrh, ki deli na eni strani Logarsko dolino na drugi strani pa Robanov kot. Lahko se gor podate tudi iz Logarske doline. Več o Logarski dolini si pa lahko preberete TUKAJ.

Razgled iz vrha

Celotna pot ni dolga, mi smo jo prehodili do vrha v 2 urah, od tega smo kar par krat počivali, saj hodita z nami dva majhna kužka, ki rabita več počitka. Čeprav imata energije kar precej, jima mi privoščimo počitek. Čeprav ga ona dva ne vesta izkoristit, raje vohata in raziskujeta. Z malo kondicije, lahko to pot prehodi vsak brez problema.

strelovec

Ker je sedaj čas jeseni je tudi vse bolj gozd rumeni. Sedaj še je vse bolj čudovito, saj so barve res fantastične. Zakaj bi te dni poležavali na kavču, če pa te narava kar vabi ven. Podajte se v naravo in obiščite Strelovec, nekaj dobrega boste naredite za svoje telo. Naužili se boste lepot ter napolnili baterije za nov dan.