Posted on

Ko sva z mamo delali načrte za Slovaško sem pa v bližini našega kampa jaz našla muzej iluzij. Seveda sem takoj začela raziskovati kaj je to in kako je s vstopnicami. Najprej sem tudi pogledala nekaj videov na Youtubu in ugotovila, da pa je to še kako zanimivo. Videla sem tudi, da je to tako za otroke, kot tudi za odrasle. Takoj sem omenila mami in tudi ona se je strinjala, da pa moramo obiskati muzej iluzij Tricklandia.

tricklandia
Kaj je Tricklandia?

To je muzej optičnih iluzij. V bistvu gre za dvodimenzionalne slike, kjer si naše oči potem predstavljajo neko sliko. Najlepše se ta slika potem vidi na slikah, ki jih boste posneli. Ugotovili boste, da so to le optične prevare.

Vstopnice in odpiralni čas

Vstopnice je še posebej poleti najbolje rezervirati preko spleta. Rezervacija ni težka. Dobite pa potrdilo o rezervaciji na mail. Je pa tako, da pa vstopnico potem plačate v sami Trickilandii. Cena vstopnic za odrale je 9 EUR, za študente 8 EUR in pa za otroke od 4. do 15. leta 6 EUR. Otroci do četrtega leta starosti pa imajo vstop brezplačen. Tricklandia pa je odprta od 9. do 18. ure. Vsako polno uro lahko v muzej iluzij vstopi 22 oseb.

V muzej iluzij Tricklandia lahko gredo tudi vaši štirinožni prijatelji. Je pa jih potrebno ves čas, ko se boste sprehajali po Tricklandiji držati jih v naročju. Tudi mi smo svoja dva maltežana vzeli s sabo.

tricklandia
Tudi kuži lahko gredo v Tricklandio

Boste pa po Tricklandiji hodili bosi ali v nogavicah, saj se morate sezuti. Prav tako boste nahrbtnike in vse ostalo morali pustiti v omarici, katero pa lahko zaklenete.

Koliko časa traja ogled Tricklandie?

Ko boste enkrat notri si vzamite čas. Na voljo boste imeli eno uro, kar je več kot dovolj, da si vse ogledate in, da se poslikate. Časa vam ne bo zmanjkalo. Vam pa zagotavljam, da pa se boste tudi nasmejali.

Kaj vse boste videli v notranjosti?

Tricklandia ima 24 atrakcij, kjer se lahko fotografirate in zraven tudi zabavate. Ena izmed zabavnih sob je soba z ogledali. Tukaj se lahko kar hitro zgubite in težko najdete izhod. Bodite pa tukaj previdni z fotoaparati in telefoni, ker si jih lahko kar hitro razbijete. Jaz sem se s telefonom zelo zaletela v eno ogledalo, ampak hvala bogu je telefon ostal cel. Potem imate tudi sobo, kjer boste stali poševno. Ena izmed sob je tudi takšna, da če se postavite na en konec vi in na drugega druga oseba, na sliki boste pa potem videli, da je ena oseba majhna, druga pa velika.

tricklandia
Soba z ogledali

Da pa ne izdam vsega kar notri najdete, pa če boste kdaj v Visokih Tatrah in okolici pa ne zamudite muzeja iluzij- Triklandia. Pred vsako sliko pred katero se boste slikali pa se prepustite svoji domišljiji, saj temu je tudi Tricklandia namenjena.

Kaj lahko vidite v okolici oziroma kam še lahko greste?

Tukaj je Stary Smokovec, kjer je na primer zobata železnica, ki vas pripelje na Hrebienok od katerega je pa potem spet veliko možnosti pohodništva oziroma hribolazenja. Potem lahko greste tudi do Štrbske pleso. Od tega jezera je tudi veliko pohodniških poti, na primer na Koprovsky Štit, Hincovo pleso in še marsikam drugam (več o tem kam lahko greste pa preberite TUKAJ). Lahko se sprehodite tudi okoli jezera. Samo 13 kilometrov vstran pa je majhno mesto Poprad, ki si ga prav tako lahko ogledate.

Vsem, ki se boste kdaj koli potepali po Visokih Tatrah in okolici res priporočam, da ne izpustite Tricklandie. Triklandia je primerna tako za otroke, kot tudi za odrasle. Smeha in zabave ne bo manjkalo. Govorijo pa drugače zelo dobro angleško, če jih boste karkoli vprašali. Prepustite se svoji domišljiji in obiščite Tricklandio.