Booking.com
Posted on

Najlepši biseri naše prelepe narave se vedno nekje skrivajo. Najlepše je, da jih odkriješ sam, da prej sploh nekaj takega ne opaziš na spletu. Tako se je tudi nam enkrat zgodilo. Vedno, ko smo bili v Trenti na dopustu, smo si delali plane en dan nek vrh, drugi dan dolina in raziskovanje slapov in drugih lepot. Tako smo se en dan odpravili najprej v velika korita Soče, nato pa smo rekli, gremo dalje v Lepeno. Med samo potjo naenkrat opazimo majhno parkirišče in neke informativne table. Parkiramo avto, gremo gledat kaj se tukaj nahaja. Gledamo in beremo tisto tablo ter zemljevid in ugotovimo da se imenuje Šunikov vodni gaj. Naj bi bila krožna pot, ki je lepo označena, med potjo pa je ogromno različnih slapov. Takoj nas je pritegnilo, v nahrbtnike smo si dali malo vode, nekaj za pod zob, seveda pa na telefone ter fotoaparate nismo pozabili.

šunikov vodni gaj
Kako do izhodišča?

Kot sem že opisal med Trento in Bovcem boste opazili table za velika korita Soče ter Lepeno, podate se na to cesto, na kar boste nekje na pol poti opazili parkirišče in table, tukaj lahko parkirate.

Table na začetku poti
Opis poti

Najprej se podate prek mosta ter takoj po poti na levo. Pot vas vodi ob potoku, voda pa vas bo celo pot spremljala. Od začetka ni nič posebnega, je pa vse lepo označeno, tako, da nimate kam skreniti iz poti.

šunikov vodni gaj

Vedno bolj se boste približevali gozdu, bolj boste slišali žuborenje ter bučenje vode. Začnejo vas spremljati prekrasni slapovi in korita z zelenimi tolmuni. Tukaj se komaj začne pravo doživetje, pravi biseri narave. Ne boste se mogli nagledat ter naužit prečudovite narave. Do slapov se lahko približate ter lepo poslikate.

Prečkate tudi kar nekaj starih lesenih mostičkov. Pot je lahka, je za vse starosti, tukaj ni kakšnih vzponov ali kaj podobnega. Videli boste tudi ostanke starega mlina iz prve svetovne vojne ter staro žago. Najbolj pa vas bo sigurno očaral slap Šunik.

šunikov vodni gaj
leseni mostiček
Dolžina poti:

Kako dolga je pot? To je pa vse odvisno kako dolgo se boste pri teh slapovih zadrževali ter slikali. Lahko jo prehodite v eni uri, lahko v dveh. Pravijo, da so tukaj energijski vrelci, ki lahko vplivajo na človekovo počutje pozitivno. Tukaj se vam ne sme nikamor muditi, ker Šunikov vodni gaj je res nekaj posebnega.

Med potjo boste tudi opazili kar nekaj klopi, kjer si lahko malo spočijete in tudi kaj pojeste. Na koncu pridete spet na parkirišče, ampak ne na isto. Nazaj do svojega avta morate potem iti malo po cesti.

Nazaj se vrnete po cesti
Kaj si še lahko ogledate, če vam ostane kaj časa?

Šunikov vodni gaj se skriva, splača se ga obiskati ter si vzeti čas. Tukaj imate kaj videti in tudi doživeti. Če res ne veste kam v teh dneh na kratek izlet se podajte v Šunikov vodni gaj. Če vam ostane še kaj časa, ne pozabite se ustavit pri Velikih koritih Soče. Lahko se odpeljete tudi vse do Lepene in kaj toplega pojeste ali pa tukaj prenočite (prenočišča si oglejte TUKAJ). Če pa ste kje v bližini na počitnicah, pa ne pozabite se podat do Krnskega jezera (o Krnskem jezeru si pa preberite TUKAJ) ali na sam Krn (našo pot na vrh si preberite TUKAJ).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.