Posted on

Ko se odločamo, da gremo v katero državo na dopust, zagotovo vsi iščemo po internetu in prav tako po YouTube. Ker tudi tam najdeš kar ogromno zanimivih video posnetkih o raznih državah. Največ krat se pojavljajo članki in posnetki top 10 destinacij v tisti državi, kjer iščemo. Vam povem, da to ni slaba ideja, na taki način nekdo nekomu pomaga, da lažje naredi plan. Zato sem se tudi jaz odločil, da napišem kaj obiskati na Poljskem oziroma najboljše destinacije na Poljskem. Vem, da bom komu zelo pomagal, ko bo iskal kaj o Poljski. Saj je zelo zanimiva država, mi smo bili presenečeni nad njo kaj ti vse ponuja. Blog o celotnem dopustu lahko preberete tukaj.

najboljše destinacije na Poljskem
Poljski zloti

Poljska je zelo velika država, zato, ko si enkrat v njej in iščeš lepote, ti lahko hitro zmanjka dni. Za celotno Poljsko bi bilo mogoče dovolj 2 meseca, pa še takrat mogoče ne bi videli vsgea. No pa raje začnimo kaj si ogledat, da se res splača.

najboljše destinacije na Poljskem
Poznan

1. AUSCHWITCH

Mislim, da vsi vemo kaj je to. Res, da ni lepota in neko veselje, ampak to strahoto bi morala obiskati vsak, da spoznamo vsi kar so nekoč pretrpeli mogoče tudi naši predniki. Jaz se ne spomnim, da bi se v šoli o Auschwitzu kaj učili. Vedel sem kam se odpravljamo, kaj se je tukaj dogajalo. Ko si tukaj, ko vidiš slike in se zamisliš kaj se je tukaj dogajalo, ni človeka, ki mu ne bi pritekla kakšna solza. Če še niste obiskali Auschwitza vam priporočam, tudi otroci naj gredo zraven, naj se podučijo kaj se je nekoč dogajalo tukaj. Tukaj pa najdete tudi blog, ko smo mi tukaj bili: https://potuj-z-nami.si/auschwitz/.

2. BALTSKO MORJE

Če ste že enkrat pripotovali na Poljsko, se odpeljite vse na sever, kjer je Baltsko morje. Večinoma vas morje obožuje, mi nismo ne vem kakšni ljubitelji morja, ampak to Baltsko morje nas je navdušilo. Tukaj se kopajo najbolj pogumni ljudje, ni ozračje, kot ste navajeni, 30 ali več stopinj. Prav tako morje ni toplo. Mi smo vseh 6 dni več bili v dolgih hlačah, kot v kratkih. Ne pozabite na mesto Gdansk, ki je nekaj posebnega. Obala, ki se vleče v nedogled in pesek na plaži pa je nekaj posebnega. Če imate kužke, se kopajo lahko povsod, nikjer nihče ne teži, da so na plaži ali spuščeni v morju. Več pa preberite tukaj: https://potuj-z-nami.si/gdansk-mesto-ob-baltskem-morju/ in tudi na https://potuj-z-nami.si/baltsko-morje/.

3. BLEDOVSKA PUŠČAVA

Če še niste slišali ima tudi Poljska puščavo, ki bi jo sam kar štel med najboljše destinacije na Poljskem. Je nekaj posebnega, se jo splača obiskati. Sprehodite se lahko po vročem pesku ter si zamislite, da ste nekje v Afriki. Ni ne vem kako velika puščava, ampak mislim da si zasluži tudi vaš obisk, ko ste enkrat v tej čudoviti državi. Več pa na: https://potuj-z-nami.si/bledovska-puscava-na-poljskem/.

4. VARŠAVA

Seveda to je glavno mesto Poljske. Kako ne bi obiskali to milijonsko mesto. Čeprav niste mogoče ljubitelji večjih mest, se mesto splača obiskati. V celoti ga obiskati je premalo en dan, se pa v enem dnevu lahko sprehodite, obiščete kar nekaj znamenitosti ter naredite prelepe fotografije. Mesto ima nek poseben čar, ki te navduši z lepoto. Lahko se sprehodite po enem delu mesta, pojeste nekaj njihove hrane ter spijete kozarec piva. Tukaj si lahko preberete več o Varšavi: https://potuj-z-nami.si/varsava-in-njene-znamenitosti/.

5.WROCLAW

Spet eno mesto, ki te navduši. To je mesto palčkov, ki jih lahko iščete po samem mestu. Nad njimi niso navdušeni samo otroci, tudi odrasli jih iščejo in slikajo. Tudi to mesto ima poseben čar, mogoče so zato krivi palčki, ki so skriti po mestu. Ne pozabite pa tudi na druge znamenitosti, kot so prekrasne cerkve in še ogromno tega se najde. https://potuj-z-nami.si/wroclaw/

6.POZNAN

Spet eno krasno mesto, ki je vredno ogleda. Vsa mesta v Poljski so nekaj posebnega, stavbe te navdušijo, saj so različnih barv, kot bi bil v pravljici. Tudi nam ne dišijo mesta, ampak ko smo se v katero odpravili, nam ni bilo dolgčas, slik je nastalo ogromno. To mesto ni tako veliko, imate en dan dovolj za ogled, mi smo imeli deževen dan, tako da nismo imeli kaj veliko od mesta.

najboljše destinacije na Poljskem

7. GRAD MALBORK

To je največji grad v Evropi. Je res velik, imaš se sprehajat kar lep čas. Mi smo si ga ogledali samo od zunaj, ker smo bili v času korone in je bil od znotraj zaprt. Že sam ogled gradu od zunaj te očara in prevzame. Mislim, da si ta grad zasluži, da sem ga dal na top listo Poljske.Zagotovo se lahko ta grad šteje med najboljše destinacije na Poljskem.

8. KRAKOV

Tudi to mesto ima svoj čar in si zasluži obiska. Mi smo si ogledali samo en del mesta in smo bili navdušeni. Kot sem omenil, vsa mesta so zelo velika, pomeni da rabiš za ogled celotnega kar nekaj dni. Nam je vedno dovolj samo en dan, si poiščemo kateri del si bomo ogledali, kjer je največ znamenitosti, kot so gradovi ali kakšne cerkve. Več pa na: https://potuj-z-nami.si/krakov/.

9. GORA SNEŽKA

To pa je nekaj za tiste, ki imamo radi naravo in se v njej sprostimo. Gora je res nekaj posebnega, blog najdete na: https://potuj-z-nami.si/snezka/ . Ne morem vsem priporočati obisk Snežke, ljubitelji gora pa boste sigurno navdušeni nad njo, še danes se spomnimo na njo in si rečemo: “gremo na Snežko”.

Naštel sem top 9, lahko rečem znamenitosti, ki si jih morate ogledati oziroma najboljše destinacije na Poljskem, ki jih po mojem mnenju ne smete izpustiti. Je še veliko več le teh. Pravijo, da je Češka država gradov. Ampak tudi v sami Poljski se jih najde ogromno. Mi smo si jih ogledali ogromno, ki so res nekaj posebnega. Poleg tega smo še našli ogromno drugih zanimivosti, ki jih ne zmanjka. Nam je vedno v pomoč bil Google zemljevid. Naša prenočišča so bili kampi, ki so v Poljski nekateri zelo preprosti, smo pa bili tudi v nekaterih lepih, čistih in res presenečeni nad njimi. Mi nismo zahtevni in nam doben kamp ni bil grd. Cene so zelo nizke, lahko rečemo kar smešne. Če še nimate plana za letos, mogoče začnete razmišljat o Poljski.