Posted on

Vsak, preden se odpravi nekam na dopust (to se gre predvsem za tiste, ki gredo katero državo raziskovati ali kot rečemo na road trip), prej poišče naj destinacije. Vem, da je ogromno nekih top destinacij na spletu, posebej jih ogromno najdeš tudi na družbenih omrežjih. Tudi Klavdija in mama sta tako iskale naše destinacije po Romuniji, ko sta delale plane. Na tak način se je lažje nekam podati, lažje vidiš kaj ti ponuja določena država in nekako narediš plan. Vsak, ki se nekam poda ima drugačno videnje na državo, prav tako rad obišče nekaj drugega. Ljudje smo si različni in všeč so nam drugačne stvari oziroma znamenitosti. Zato sem se tudi jaz odločil, da napišem svojih top 7 destinacij v Romuniji in mogoče komu pomagam, če se bo kdaj odpravil po tej državi.

top 7 destinacij v Romuniji
Parlament v Bukarešti

Romunija je res velika država in ponuja ogromno zanimivega. Mi smo tam preživeli samo 22 dni in lahko bi še dva krat toliko, da bi lahko še več doživeli in vse videli kar je nam všeč. Nekomu so všeč mesta, drugemu narava in vse kar je povezano z njo, spet so taki, ki imajo radi zgodovino. Jaz bom za vsakogar nekaj opisal in kaj se res splača. Lahko pa že prej omenim, da ne bom omenjal glavnega mesta Bukarešta, ker kdor si želi prestolnico videti naj si vzame par dni časa za njo, mi smo si res ogledali samo parlament, kar nam je bil cilj. Posvetil se bom raje drugim destinacijam. Celoten blog o Bukarešti si lahko preberete TUKAJ. Gremo pa kar na mojih top 7 destinacij v Romuniji.

Complexul Geologic Racos

1.VISOKOGORSKI CESTI TRANSFAGARASAN IN TRANSALPINA

Omenil sem obe cesti, ker se mi vidi, da se obe cesti splača obiskati in ju res ne smete izpustiti. Večinoma kateri se odpravljajo v Romunijo se popeljejo po Transfagarasan cesti, Transalpino pa izpustijo. Če imate možnost naredite nek plan in se popeljite čez obe cesti, ker vam ne more biti žal. Transfagarasan je res znana, ker lahko srečate medveda par metrov od sebe. Kateri imate radi prelepe razglede na gore in ljubite naravo vas bosta obe visokogorski cesti navdušili. Imate pa tukaj tudi povezavo in si pogledate kako sta nas ti dve cesti navdušili: https://potuj-z-nami.si/visokogorski-cesti-transfagarasan-in-transalpina/.

TransAlpina
top 7 destinacij v Romuniji
Transfagarasan

2. BLATNI VULKANI

Marsikdo še ni slišal za blatne vulkane, saj povem, da tudi jaz nisem vedel, da sploh obstajajo in si nisem predstavljal kako izgledajo. Mene osebno je to čudo narave res navdušilo in, če se bom še kdaj potepal po Romuniji jih bom obiskal. Niso na veliko znani, tudi ne ve veliko turistov za njih, zato tukaj ne boste imeli ogromno obiskovalcev in boste lahko uživali ob gledanju vulkanov. Ne bom preveč nakladal, saj kako to čudo zgleda lahko vidite in si preberete v blogu TUKAJ. Samo povem vam, da se jih res ne splača ven izpustiti.

3. ČRNO MORJE

Zakaj si ne bi tudi pogledali Črnega morja? Ni, kot nekateri rečejo Hrvaška, prav tako ni kristalna čista voda. Nas to ni motilo, smo se z veseljem zapeljali do tja in se dva dni prepuščali valovom. Posebej, če imate pse vam ne bo nihče težil na plaži. Z veseljem se lahko kopajo povsod. Vsaka obala je posebna in vam ponuja nekaj drugega. Mi smo stanovali v Constanti, ki pa je tudi vredna ogleda, saj vam ponuja ogromno vsega. Sam blog najdete tukaj: https://potuj-z-nami.si/crno-morje/.

4. DELTA DONAVA

Mogoče za koga Delta Donava ni kaj posebnega. Ampak vsak, ki se z ladjo poda po reki Donavi ga navduši. Ogromno lahko doživiš, vidiš ptice, ki jih drugače ne bi nikjer. Lahko izbirate med različno dolgimi vožnjami, tako da je vse odvisno katero vožnjo izberete. Nam je bilo dovolj 3 ure in tudi kužka sta se lahko popeljala brez težav. Tudi ta blog lahko nadete TUKAJ.

5. NACIONALNI PARK BUCEGI

Ta park je za vse tiste, ki ljubite naravo in gore. Ni ne vem kakšno hribolazenje, mislim, da se lahko vsak, ki ima vsaj malo kondicije sprehodi in občuduje razglede ter znamenitosti. Slapovi, gore ter znamenitosti so res vredni razgledov ter obiska. Če mislite, da je to za vas se kar nekaj dni ustavite tukaj in raziščite lepote Romunije. Tukaj pa imate blog, kjer imate lepo vse opisano: https://potuj-z-nami.si/nacionalni-park-bucegi/.

top 7 destinacij v Romuniji
Caraiman Peak

6. GRAD PELES IN GRAD BRAN

Spet sem omenil dve destinaciji oziroma znamenitosti. To sta dva gradova, ki sta zelo znana v Romuniji in imata svojo zgodovino. Vsa zgodovina je itak povezana z Drakulo in tako sta to tudi ta dva gradova. Nista skupaj, ampak lahko rečemo nista tudi ne vem kako narazen. Če ste nekje v sredini lahko obiščete lepo oba in ne bo vam žal. Ko sta brali mama in Klavdija komentarje katerega obiskati, sta bile malo razdvojeni. Ampak mi smo se odločili za oba in nam ni bilo žal. Blog o gradu Bran si lahko preberete TUKAJ. O gradu Peles pa kliknite TUKAJ.

Peles
Bran

7. SIGHISIOARA

Takih in podobnih zgodovinskih mest je v Romuniji ogromno. To mesto ima nek poseben pečat v naših srcih. Je tudi zgodovinsko mesto povezano z grofom Vladom Tepešom znanim, kot Drakula. Če imate raje nekaj preprostega, ne tistih velikih stavb vam priporočam mesto Sighisoara, blog najdete na: https://potuj-z-nami.si/sighisoara/ . Mesto ni veliko, tako da imate en popoldan čist dovolj za obisk in sprehod po mestu ter se dobro najesti.

To je samo mojih top 7 destinacij v Romuniji. Destinacij je še ogromno, ki jih najdete z lahkoto. Nekaj jih lahko še poiščete v našem celotnem blogu, je pa jih kar nekaj še, ki smo jih tudi posebej opisali. Vse bloge iz Romunije lahko poiščete TUKAJ. Ljudje imamo različne zahteve in različna videnja. Mislim, da se povsod najde nekaj za vsakogar.

top 7 destinacij v Romuniji
Viscri

Tudi nam nekoč niso bila ne vem kako všeč velika mesta, kjer so same stolpnice. Danes se pa v njih radi ustavimo in si vsaj nekaj pogledamo. Nikoli ne posvetimo nobenemu mestu veliko dni ampak si izberemo pomembne znamenitosti, kot so gradovi, cerkve in podobne reči. Vsako mesto ima nek poseben pečat. Jaz za sebe lahko rečem, da meni osebno recimo mesto Bukarešta ni bilo nekaj posebnega, ampak ima nek pečat. Nekomu drugemu pa je bilo zelo všeč in bi tam kar ostal. Vsak lahko uživa povsod, saj je drugače, kot doma in vsi si lahko naredimo lepo potovanje tam kjer se potepamo. Upam, da sem komu pomagal in se bo kdaj podal v Romunijo.